Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Wijzigen van fytolicentie is eenvoudiger!

Gepubliceerd op 22-05-15

Bij de digitale toepassing voor de aanvraag en het beheer van een fytolicentie is de aanmeldprocedure sterk aangepast. Het is vanaf nu ook mogelijk om zich aan te melden met zijn Belgische elektronische identiteitskaart.

Land- en tuinbouwers die in de afgelopen periode een fytolicentie aangevraagd hebben via de digitale toepassing moesten steeds beschikken over een uniek e-mailadres. Bijgevolg kreeg elke fytolicentiehouder een paswoord toegestuurd dat men moest bewaren om later eventuele wijzigingen door te voeren. Deze administratieve rompslomp valt nu weg door het aanmelden met de e-ID.

Een land- of tuinbouwer die vandaag een fytolicentie aanvraagt zal de vrije keuze hebben om al dan niet een (uniek) e-mailadres op te geven bij zijn fytolicentie aanvraag. 

Het wijzigen van een fytolicentie zal bijgevolg sneller en eenvoudiger kunnen verlopen. Wijzingen kunnen noodzakelijk zijn na een adreswijziging, het toevoegen van een exploitatie (vestigingseenheid), het wijzigen van een ondernemingsnummer na een bedrijfsovername, ..

Achtergrondinformatie: Wat is een fytolicentie en hoe bekomen?

Een fytolicentie is letterlijk een bewijs/diploma om een handeling uit te voeren met gewasbeschermingsmiddelen. Afhankelijk van de soort fytolicentie zijn al dan niet meer toepassingen mogelijk.

Een eerste onderscheid wordt gemaakt tussen het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen voor professioneel of niet-professioneel (amateur)gebruik. Naast de opdeling van de gewasbeschermingsmiddelen zijn er per groep nog verschillende fytolicenties mogelijk.

De verplichting van de fytolicentie gaat in vanaf 1 september 2013, maar om iedereen de mogelijkheid te geven om zich in orde te stellen is er een overgangsperiode ingevoerd. De overgangsperiode loopt van 1 september 2013 tot 31 augustus 2015. Tijdens de overgangsperiode is het eenvoudiger om een fytolicentie aan te vragen onder meer door het bewijzen van beroepservaring of het voorleggen van een diploma landbouwonderwijs.

Meer info: www.fytolicentie.be

 

Leen

Leen

adviseur studiedienst

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.