Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Vraag de verhoogde premie vlinderbloemigen aan

Gepubliceerd op 15-10-14

Vanaf 2015 zal de premie vlinderbloemigen VLI aanzienlijk verhogen en de voorwaarden versoepelen. De aanvraag van deze premie moet echter gebeuren in oktober of november 2014!

Trouwens alle bestaande agro milieumaatregelen (VLI, MOB, VER, GDR en GDS) zullen dit najaar stopgezet worden en moeten vervangen worden door (ver)nieuw(d)e overeenkomsten.

Het goede nieuws is dat de premie verhoogt van 275 euro per ha naar 450 euro voor grasklaver en luzernegras en zelfs naar 600 euro voor klaver, luzerne en erwten en veldbonen. De beperking dat dit enkel mogelijk was voor bedrijven met herkauwers valt weg en de teelt mag na 15 augustus begraasd worden. De voorwaarde dat deze teelten 10 % van het voederareaal moet uitmaken valt ook weg.

 Het minder goede nieuws blijft dat men vooraf een verbintenisoppervlakte moet opgeven waaraan men gedurende de contractperiode van 5 jaar aan gebonden is. Er is wel enige soepelheid in het overschrijden van dit contract maar de op te geven verbintenisoppervlakte moet minstens gerespecteerd blijven in de toekomst. Houd er rekening mee dat de premie waarschijnlijk niet gecombineerd kan worden met de (toekomstige ?) derogatie en dat er combinatiebeperkingen zijn met het ecologisch focusgebied.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de infosessies die SBB hierover in oktober en november organiseert. 

 

Jacky

Jacky

productmanager landbouw

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.