Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

VLIF staat beperkte verwerking van landbouwproducten van collega’s toe

Gepubliceerd op 07-05-19

Wie zelf geteelde of gekweekte landbouwproducten wil verwerken, kan al langer rekenen op VLIF- investeringssteun. Zowel de investeringen in onroerend goed als in materieel voor de verwerking zijn goed voor 30% VLIF-steun. Denk aan betegeling, coating, frigo, ijsmachine, fruitpers, pasteurisator, etc.

In het verleden was één van de voorwaarden voor VLIF-steun dat het ging om de verwerking of bewerking van hoofdingrediënten uit het eigen landbouwbedrijf. Sinds kort laat de VLIF-administratie toe dat de hoofdingrediënten in beperkte mate afkomstig zijn uit de korte keten. Meer bepaald mag tot 25% van het hoofdingrediënt aangekocht worden bij collega-landbouwers in de regio.

Enkele voorbeelden. Heb je VLIF-steun op de installatie van je appelsap? Vanaf nu mag je tot 25% kersen van de overburen landbouwers meepersen. Versnij je eigen prei, wortelen en ajuinen tot soepgroenten met je versnijdingsmachine met VLIF-steun? Vanaf nu mag je tot 25% venkel van je bevriende groententeler versnijden voor je soepgroentenmix.

Dezelfde lijn trekt de VLIF-administratie voor de hoofdingrediënten van kaas, boter, yoghurt, vlees, meelproducten, bereidingen van groenten, ijs, confituur, brood en gebak, etc. de zogenaamde bijlage 1 en niet-bijlage 1-producten.

Vragen over je VLIF-dossier? Contacteer het SBB-kantoor in je buurt.

Geertrui

Geertrui

landbouwadviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.