Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Vezelvlas en vezelhennep krijgen een nieuwe premie

Gepubliceerd op 15-10-14

Vanaf 2015 zal er voor vezelvlas en vezelhennep een premie bekomen worden van resp. 240 en 140 euro per ha. De aanvraag van deze premie moet echter reeds gebeuren in oktober of november 2014 via het eloket. Vezelvlas en vezelhennep zijn nieuwe agro milieumaatregelen in het kader van het plattelandsontwikkelingsbeleid (PDPO III) dat grondig hervormd wordt.

Om zulke premie te krijgen moet men in het najaar van 2014 een contract aangaan met de overheid. Administratief is dat vrij eenvoudig via het eloket. Men moet echter beseffen dat men dit contract aangaat voor een welbepaalde oppervlakte die men gedurende 5 jaar moet respecteren. Dit noemt men de verbintenisoppervlakte. Ook belangrijk om te weten is dat de aanvrager de percelen vezelvlas/vezelhennep elk jaar in de verzamelaanvraag zelf moet aangeven minstens van 1/1 tot 10/8 (of 20/9 voor vezelhennep). Dus er moeten goede afspraken komen over de aangifte en bemestingsrechten als het gaat over percelen in seizoenspacht. Er mag enkel met P en K bemest worden en er moet een bemestingsregister bijgehouden worden.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de infosessies die SBB hierover in oktober en november organiseert.

 

Jacky

Jacky

productmanager landbouw

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.