Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Vergunning uitzonderlijk vervoer moeilijker voor grote oogstmachines

Gepubliceerd op 11-10-17

Belgische loonwerkers zitten met de handen in het haar omdat een aantal grote oogstmachines niet reglementair de openbare weg op kunnen. 

Bovendien is het de eigenaars van reeds eerder in het verkeer toegelaten mastodonten onduidelijk of ze nog een vergunning ‘uitzonderlijk vervoer’ kunnen krijgen. 

De kern van het probleem is dat de regels nu strikter opgevolgd worden terwijl er vroeger (te?) veel is toegelaten”, klinkt het bij Fedagrim, spreekbuis van de landbouwmechanisatiesector. Concreet gaat het dan vooral over de asbelasting die groter dan toegestaan is bij erwtenplukkers, maïshakselaars en mest-trikes bijvoorbeeld. Ook voor machines die wel reglementair zijn, is het soms vruchteloos zoeken naar oude technische fiches.

Lees hier het volledige artikel van VILT na.

Geertrui

Geertrui

landbouwadviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.