Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Vergeet niet uw derogatieaanvraag in te dienen voor 15 februari 2017!

Gepubliceerd op 03-02-17

Indien u in 2017 derogatie wenst toe te passen, mag u zeker en vast niet vergeten voor 15 februari een aanvraag te doen bij de VLM.

Het aanvragen van een derogatie om een hogere dierlijke bemestingsnorm te verkrijgen gaat steeds gepaard met een aantal administratieve verplichting. Zo moet u steeds een voormelding doen. Dit moet via het mestbankloket. Indien gewenst kan u ook al een voormelding voor de derogatie van 2018 aanvragen.

Bij de verzamelaanvraag moet u dan voor 21 april de percelen aanduiden waar u daadwerkelijk de derogatie op toepast.

Vergeet ook niet tijdig uw mestaangifte in te dienen. Dit is een voorwaarde om derogatie te mogen toepassen. Bij een laattijdige mestaangifte is er geen derogatie mogelijk. Ook als focusbedrijf met maatregelen categorie 2 of 3 kan u geen derogatie kiezen.

De keuze voor derogatie brengt ook tal van verplichtingen met zich mee. Zo moet u zeker:

Er geldt ook een striktere uitrijregeling op derogatiepercelen. Verder mag u ook geen fosfaatkunstmest gebruiken. Neem zeker en vast de uitgebreide brochure van de VLM bij de hand omdat er ook nog tal van voorwaarden van toepassing zijn die kaderen binnen de code goede landbouwpraktijk en een goed graslandbeheer.

 

Jan

Jan

productmanager milieu

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.