Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Verdere uitbreiding van de faillissementsverzekering op komst

Gepubliceerd op 08-12-15

Momenteel kunt u als zelfstandige reeds een beroep doen op de faillissementsverzekering als u failliet verklaard wordt, als u uw activiteit stopgezet hebt binnen 3 jaar na een collectieve schuldenregeling, of noodgedwongen de deuren moet sluiten. Dit laatste kan bijvoorbeeld het geval zijn naar aanleiding van een brand, een natuurramp, de vernieling van uw zaak of een beroepsallergie waardoor u niet langer kunt werken.

De oude reglementering zal vervangen worden door het principe van het overbruggingsrecht. Op 26 november keurde de Kamer hiertoe unaniem de uitbreiding goed van de faillissementsverzekering tot stopzettingen om economische redenen. Die nieuwe wetgeving zal het mogelijk maken om de voorwaarden te bepalen voor de toepassing van het overbruggingsrecht op zelfstandigen die hun activiteit door economische moeilijkheden stopzetten. Zelfstandigen in moeilijkheden zullen geholpen worden via een financiële vergoeding en een beperkte sociale dekking.

Het is wachten tot deze bepalingen gepubliceerd worden in het Belgisch Staatsblad opdat zij effectief van toepassing worden.

Isabel

Isabel

juridisch adviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.