Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Vennootschapsbijdragen 2016 gekend!

Gepubliceerd op 19-05-16

Uw vennootschap zal ook dit jaar een forfaitair bedrag aan sociale bijdragen dienen te betalen. Deze betaling is jaarlijks verschuldigd vóór 1 juli aanstaande. Het bedrag van de vennootschapsbijdrage zal dit jaar niet wijzigen, zo blijkt uit het koninklijk besluit dat werd ondertekend door de Koning.

De vennootschapsbijdrage die uw vennootschap moet betalen wordt bepaald aan de hand van de jaarrekening van het voorlaatste afgesloten boekjaar. Voor het bijdragejaar 2016 is dit dus het boekjaar 2014. U hoeft geen formulieren of bewijsstukken in te dienen bij uw sociaal verzekeringsfonds. Vennootschappen leggen hun jaarrekening immers neer bij de Balanscentrale van de Nationale Bank van België (NBB). Op basis van de gegevens van de NBB zal de overheid bepalen welke vennootschappen de lage of de hoge bijdrage verschuldigd zijn.

De verschuldigde bijdrage blijft ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar maar het grensbedrag van het balanstotaal werd opgetrokken van 646.787,86 euro naar 655.873,63 euro. Wanneer uw vennootschap een balanstotaal heeft van maximaal 655.873,63 euro zal zij voor 2016 een bijdrage betalen van 347,50 euro. Ligt het balanstotaal van uw vennootschap hoger dan 655.873,63 euro, dan wordt een bijdrage van 868 euro aangerekend.

Omdat er voor pas opgerichte vennootschappen geen voorlaatste boekjaar is waarop de bijdrage gebaseerd kan zijn, betalen zij de lage bijdrage van 347,50 euro.

Isabel

Isabel

juridisch adviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.