Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Uitstel van betaling sociale bijdragen voor landbouwers

Gepubliceerd op 06-01-15

De zelfstandige met een land- of tuinbouwbedrijf die moeilijkheden ondervindt ten gevolge van het Russisch invoerverbod wordt gesteund door de overheid doordat zij hun sociale bijdragen uitgesteld kunnen betalen. 

Minister van Landbouw Willy Borsus nam de beslissing om landbouwers uitstel te verlenen voor de betaling van hun sociale bijdragen, zonder dat zij hiervoor beboet worden met bijdrageverhogingen of intresten. Landbouwers hebben hierdoor de mogelijkheid om de sociale bijdragen voor het vierde kwartaal van 2014 en de twee eerste kwartalen van 2015 uitgesteld te betalen. 

Het uitstel geldt telkens voor maximaal één jaar. Concreet betekent dit dat u de bijdrage voor het vierde kwartaal 2014 voor 15/12/2015 moet betalen. De bijdrage voor het eerste kwartaal 2015 moet betaald worden voor 31 maart 2016 en de bijdrage van het tweede kwartaal 2015 moet betaald worden voor 30 juni 2016. Opgelet! Dit betekent dat u de uitgestelde bijdrage te samen met de sociale bijdragen van dat moment moet betalen. Als dat problematisch is, kan u ook een vermindering van sociale bijdragen vragen en/of een vrijstelling bij de Commissie voor vrijstelling van bijdragen. Uw sociaal verzekeringsfonds zal u hierover nog verder informeren.

U krijgt niet automatisch uitstel van betaling. U dient dit voor 31 januari 2015 aan te vragen bij uw Sociaal Verzekeringsfonds.

 

Isabel

Isabel

juridisch adviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.