Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Uitbetaling voorschot betalingsrechten landbouwers op 30 oktober

Gepubliceerd op 09-11-15

Vorige week hebben de Vlaamse landbouwers een eerste uitbetaling van hun betalingsrechten ontvangen (de vroegere bedrijfstoeslag). Het bedrag dat u ontving is een voorschot van 70% van de basisbetaling, dus ongeveer 40% van de totaal te ontvangen betaling.

Vanaf 2015 bestaat het systeem van betalingsrechten immers uit verschillende delen: de basisbetaling, de vergroeningspremie en de betaling voor jonge landbouwers (zie figuur 1).

 

 

Vorige week heeft u dus een eerste schijf van 70% van de basisbetaling ontvangen (zie figuur 2). De volgende uitbetalingen zullen gebeuren in december 2015 (20% basisbetaling) en maart 2016 (10% basisbetaling + volledige vergroeningspremie). Dan ontvangen de interregionale landbouwers ook hun Waalse betalingsrechten. De rechten uit de reserve en de premie voor jonge landbouwers worden eveneens in december 2015 (90%) en maart 2016 (10%) uitbetaald.


Figuur 2: Uitbetalingsschema

De overdracht van betalingsrechten is mogelijk vanaf februari via het e-loket. Op vraag van de sector kunnen de rechten bij een volledige bedrijfsoverdracht heel het jaar door gemeld worden via een formulier op het e-loket.

Voor meer informatie omtrent de betalingsrechten kan u terecht in het SBB-kantoor in uw buurt of bij de betrokken overheidsdienst.

Geertrui

Geertrui

landbouwadviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.