Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Tweede procedure VLIF investeringssteunaanvragen nadert zijn afsluitdatum

Gepubliceerd op 05-06-15

De eerste indienperiode voor investeringssteun liep van 5 januari tot en met 31 maart 2015. In deze blokperiode werden in totaal 557 steunaanvragen ingediend, goed voor 4.013 investeringslijnen en een totaal aangemeld investeringsbedrag van ongeveer 163 miljoen euro. Dit was meer dan verwacht en het resultaat is daarom iets minder gunstig dan aanvankelijk ingeschat. Alle investeringen die aan 30 % worden betoelaagd zijn weerhouden maar investeringen aan 15% zijn in de meeste gevallen – met uitzondering van mestkelders, koematrassen, ... - uit de selectie gevallen.

De ingediende investeringen in de eerste blokperiode mogen gedurende kalenderjaar 2015 geen tweede keer ter selectie voorgelegd worden via de knop ‘nieuwe aanvraag investeringssteun’ op het e-loket. Men kan wel éénmalig zijn dossier volledig herkansen in de volgende blokperiode. Daarvoor kan de aanvrager gebruik maken van de knop ‘herkansen’ die vanaf eind mei tot 30 juni ter beschikking zal zijn in de steunaanvraag op het e-loket. De aanvrager dient er zich wel bewust van te zijn, dat een herkansing de initiële steunaanvraag en bijhorend selectieresultaat volledig annuleert.

In een optimistische schatting zullen het tweede kwartaal minder aanvragen ingediend worden waardoor er mogelijks meer investeringen (van 15%) zouden geselecteerd worden. Maar de vervelende nieuwigheid aan het nieuwe systeem is: je weet nooit op voorhand wat geselecteerd gaat worden of niet.

 

 

Jacky

Jacky

productmanager landbouw

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.