Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Registratie van biociden

Gepubliceerd op 20-05-16

De overheid heeft het wettelijke kader omtrent verkoop en gebruik van biociden gewijzigd. Kort samengevat betekent dit dat elke gebruiker en verkoper van biociden verplicht is zich te registreren voor 20 mei 2016 in “Biociden van het gesloten circuit”. De uitgebreide folder van de overheid kan u hier raadplegen.

 

Naar aanleiding van het overleg dat op 19/5 heeft plaatsgevonden tussen Boerenbond en de Federale Overheidsdienst van Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu, brengen we u graag via deze weg op de hoogte van wijziging van de registratieperiode, die verschoven is naar 1 december 2016.

Wat valt precies onder de noemer 'biociden'?

Een aantal insecticiden, ontsmettingsmiddelen voor stal- en uierhygiëne, schimmeldodende producten, houtbeschermingsmiddelen, ongediertebestrijdingsmiddelen, …

Een volledige lijst vindt u hier.

Wat zijn de verplichtingen als gebruiker?

Via de beroepsorganisatie zijn er nog stappen genomen om deze verplichtingen te versoepelen. Alleszins is de bedoeling dat op basis van de eerste ervaringen nog een evaluatie en mogelijke bijsturingen komen. Dit zal later nog gecommuniceerd worden.

Op korte termijn (tot 1 december) zijn er dus geen sancties voorzien indien deze registratie niet volledig en correct zou gebeurd zijn voor 20 mei 2016.

Jacky

Jacky

productmanager landbouw

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.