Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Overgangsmaatregelen fytolicentie verlengd tot 24 november

Gepubliceerd op 23-10-15

Omdat heel wat land- en tuinbouwers nog steeds niet beschikken over een goedgekeurde fytolicentie heeft federaal minister van Landbouw Borsus beslist om de overgangsmaatregelen voor het verkrijgen van de fytolicentie te verlengen tot 24 november. Dat de sector een zeer moeilijke periode doormaakt, speelde mee in de beslissing.

De fytolicentie is een verplichte voorwaarde om een handeling uit te voeren met gewasbeschermingsmiddelen voor professioneel gebruik.

Tijdens de overgangsperiode tot 24 november is het eenvoudiger om een fytolicentie te verkrijgen, namelijk op basis van een geldig diploma (lijst is beschikbaar) of op basis van de nodige beroepservaring. Een land- of tuinbouwer kan op een eenvoudige manier zijn beroepservaring aantonen door een correcte (en volledige) inschrijving in de KBO. Bij de aanvraag van zijn fytolicentie moet namelijk het vestigingseenheidsnummer opgegeven worden. Per bedrijf kunnen meerdere personen een fytolicentie aanvragen op basis van ervaring, met als bewijs de gegevens van de KBO.

De aanmeldprocedure op www.fytolicentie.be werd ook vereenvoudigd. Er is geen uniek mailadres en paswoord meer nodig om zich te registreren, de aanmeldprocedure werkt nu met de eID.

Na afloop van deze overgangsperiode tot 24 november zal het verkrijgen van een fytolicentie enkel mogelijk zijn na het voorleggen van een geldig diploma of het afleggen van een specifiek examen. Het verkrijgen van de fytolicentie louter op basis van beroepservaring valt dan weg.

Voor meer informatie omtrent de aanvraag, gebruik en behoud van de fytolicentie kan u terecht in het SBB-kantoor in uw buurt of bij de betrokken overheidsdienst.

Geertrui

Geertrui

landbouwadviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.