Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Ook in 2018 moet 5% vergroening aangehouden worden

Gepubliceerd op 11-10-17

Heeft u meer dan 15 ha bouwland? Dan moet u minstens 5 % ervan inrichten als ecologisch aandachtsgebied (EAG).

Naast de gewasdiversificatie en behoud blijvend grasland is EAG de derde voorwaarde voor de vergroeningspremie. De meest gekende vorm van EAG is het mengsel van groenbedekkers, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden zoals bufferstroken langs waterlopen, braakliggend land, etc. Lees alle voorwaarden na in de fiches van het Departement Landbouw en Visserij.

Bij de start van het GLB (Gemeenschappelijk Landbouwbeleid) in 2015 verkondigde de overheid nog dat de oppervlakte aan te leggen ecologisch aandachtsgebied (EAG) vanaf 2018 mogelijks zou opgetrokken worden naar 7 %. Het Departement Landbouw en Visserij laat nu weten dat de 5 %-regel behouden blijft.

Gratis KRATOS advies

Wil u graag weten wat de mogelijkheden voor vergroening zijn voor uw bedrijf en welke premies daarbij horen? Vraag dan een gratis KRATOS advies “vergroening” aan via deze link. KRATOS is de opvolger van het bedrijfsadviessysteem BAS, waarbij de overheid landbouwadvies financiert.

 

Geertrui

Geertrui

landbouwadviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.