Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Nieuwe VLIF betalingsaanvraag leidt tot strakkere beoordeling van uw dossier

Gepubliceerd op 10-05-19

Europa verplicht de VLIF-administratie om met een nieuwe procedure van betalingsaanvraag te werken. De betalingsaanvraag wordt de laatste stap vòòr de uitbetaling van de VLIF-steun van jouw investeringen. Waar vandaag de dag nog enige ruimte is tot het toevoegen van extra facturen of bewijsstukken, laat de toekomstige procedure met betalingsaanvraag dit niet meer toe. Wil je nog een “soepele afhandeling” van jouw VLIF-dossier? Dan doe je er goed aan om zo snel mogelijk alle facturen en bewijsstukken toe te voegen in e-loket. Bekijk hier de procedure in detail.

In de huidige procedure voor VLIF-investeringssteun moeten ten laatste 3 jaar na het einde van de blokperiode alle facturen en bewijsstukken opgeladen zijn in e-loket. Denk bijvoorbeeld aan bewijs van voldoende Nerds, bewijs van omgevingsvergunning, etc. In de huidige manier van werken neemt de VLIF-administratie een actieve rol op. Ze assisteert en alarmeert land- en tuinbouwers tot op bepaalde hoogte bij de afhandeling van hun VLIF-dossier. Als bewijsstukken ontbreken, kan dat eenvoudig nagestuurd worden.

Huidige regeling

Die manier van werken zal in de nieuwe procedure niet meer mogelijk zijn. Ten laatste 2,5 jaar na het einde van de blokperiode moeten alle facturen en bewijsstukken opgeladen zijn in e-loket en moet de betalingsaanvraag ingediend zijn. Extra facturen, duiding of bewijsstukken kunnen niet meer toegevoegd worden. Na de betalingsaanvraag volgt een alles- of-niets-beslissing door de VLIF-administratie.

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe regeling start. De VLIF-administratie timmert momenteel volop aan het e-loket om de betalingsaanvraag mogelijk te maken. Wil je nog een “soepele afhandeling” van jouw VLIF-dossier via de huidige regeling? Dan doe je er goed aan om zo snel mogelijk alle facturen en bewijsstukken toe te voegen in e-loket.

Verzorgde SBB de aanvraag van jouw VLIF-dossier? Aarzel dan niet om ons te contacteren zodat wij ook de administratieve afhandeling tot in de puntjes kunnen verzorgen.

Nieuwe regeling met betalingsaanvraag

Geertrui

Geertrui

landbouwadviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.