Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Nieuwe oproep VLIF-steun innovatieve projecten

Gepubliceerd op 21-12-17

Aan de hand van de VLIF-steun voor innovatieve projecten wil de minister land- en tuinbouwers met sterke innovatieve en vernieuwende ideeën een duw in de rug geven. Met dat doel lanceert de VLIF-administratie een projectoproep die loopt van 2 januari tot en met 31 maart 2018.

Welke project-ideeën?

Voorbeelden van eerdere innovatieve projecten zijn de ontwikkeling van een tomatenkroket, een pop-up zelfbedieningswinkel voor de korte keten, de larvenkweek op varkensmest, een geautomatiseerde mobiele kippenstal, een totaalconcept van een vleesvarkensstal gericht op dierenwelzijn (“wroetstal”), enzovoort.

Welke steunomvang en -plafond?

De steunomvang bedraagt 40% van de subsidiabele investeringskosten. Dit gaat niet enkel over de investering in roerende en onroerende innovaties maar ook om software en sturingsprogramma’s alsook de begeleidingskosten. De ervaring leert immers dat innovatie, zeker in de aanvangsfase, nood heeft aan een ‘trekker’ en vaak ook aan een deskundig begeleider. De subsidiabele kosten zijn minimaal 25.000 euro en zijn geplafonneerd op 500.000 euro (ofwel op 200.000 euro subsidie).

Aanvulling op VLIF-investeringssteun

De innovatiesteun is een aanvulling op de “gewone VLIF-investeringssteun”. Als  de investeringen opgenomen zijn op de limitatieve lijst van de subsidiabele investeringen onder de reguliere VLIF-steun voor land- en tuinbouwbedrijven, kan hiervoor gelijktijdig een steunaanvraag ingediend worden.

Meer info?

De geïnteresseerde lezer vindt de uitgebreide uitleg over de voorwaarden terug op de website van het VLIF.

Geertrui

Geertrui

landbouwadviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.