Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Mestbank verstuurt boetes mestbalans

Gepubliceerd op 01-09-14

Op 27 augustus verstuurde de VLM 197 boetes voor het overschrijden van de mestbalans in 2013, goed voor een totaalbedrag van 470.000 euro.

Wie een boete ontvangt, kan tot 27 september een gemotiveerd verzoekschrift indienen bij de Mestbank. Dit kan via een aangetekende brief. De boetes die vandaag worden verstuurd, volgen op de intentieverklaringen tot boeteoplegging voor het overschrijden van de mestbalans in 2013, die de Mestbank verstuurde in juni. Er zijn toen 300 intentieverklaringen verstuurd. 160 landbouwers hebben daarop gereageerd en ontvingen een antwoord.

Voor 2013 zal in september nog een nazending gebeuren met intenties die eerder tegengehouden zijn omdat de gegevens voor die bedrijven nog niet definitief zijn.

Het versturen van de boetes en de intenties tot boeteoplegging kon dit jaar vroeger in het jaar gebeuren. De Mestbank streeft ernaar om de bezwaarschriften af te werken vóór eind november, zodat het ALV geen onterechte kortingen op de premies toepast op basis van balansoverschrijdingen.

 

Jan

Jan

productmanager milieu

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.