Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Mestanalyses en burenregeling. Hoe te werk gaan?

Gepubliceerd op 17-04-18

De Mestbank staat voorlopig nog toe dat een burenregeling wordt afgesloten voor een periode van 1 jaar. Hierbij wordt opgegeven welke hoeveelheid in ton landbouwer 1 wil afzetten bij zijn collega.

  • Als je als aanbieder werkt met forfaitaire samenstellingen verandert er niets en wordt de N en P2O5 berekend op basis van de, nieuwe, forfaitaire inhoudscijfers.
  • Als je als aanbieder de mestsamenstelling bepaalt aan de hand van analyses, kan je die gebruiken indien ze al gekend zijn bij het opmaken van de burenregeling. Is er geen geldige analyse dan kan voorlopig de forfaitaire inhoud gebruikt worden. Deze moet dan wel aangepast worden. Immers:
    • als aanbieder moet je er voor zorgen dat op het moment dat je rijdt in het kader van de burenregeling er steeds een geldige analyse is die max. 3 maand oud is.
    • bijkomend moet je op het einde van het jaar bevestigen hoeveel mest er effectief werd gereden met de op dat moment geldende samenstelling.
Jan

Jan

productmanager milieu

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.