Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

MAP5: Wat is een focusbedrijf?

Gepubliceerd op 20-03-15

Een bedrijf waarvan 50% van de oppervlakte in een focusgebied ligt, wordt aangeduid als een focusbedrijf. Op alle percelen van het bedrijf, ook als ze niet in het aangeduide focusgebied liggen, zullen de 'bijkomende maatregelen voor focusbedrijven’ van toepassing zijn. Een inschatting op basis van de in 2014 aangeduide focusgebieden leert dat er 13.034 bedrijven met een totale oppervlakte van 275.507 ha als focusbedrijf aangeduid zouden worden.

Om een oordeelkundige bemesting te controleren en te beoordelen zullen zowel in als buiten de focusgebieden nitraatresidu's worden bepaald. Dit op perceels- en bedrijfsniveau. Bedrijven buiten focusgebied kunnen, na de beoordeling van het nitraatresidu, eveneens als focusbedrijf aangeduid worden en dus de bijkomende maatregelen moeten toepassen. Omgekeerd zullen focusbedrijven die kunnen aantonen dat hun individuele bedrijfsvoering geen verhoogd risico op nitraatverliezen inhoudt, een vrijstelling kunnen krijgen van de bijkomende maatregelen.

 

Jan

Jan

productmanager milieu

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.