Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Kalender uitbetalingen verzamelaanvraag 2016

Gepubliceerd op 28-09-16

De minister en haar landbouwadministratie deelden de voorlopige planning van de premiebetalingen voor de campagne 2016 mee. Om tegemoet te komen aan de cashflowproblemen in bepaalde landbouwsectoren worden de voorschotten voor vergroening en jonge boeren vervroegd uitbetaald.

Eerste schijf vergroening en jonge boeren reeds dit najaar uitbetaald

In de vorige campagne (2015) werd de vergroeningspremie pas in het voorjaar 2016 uitbetaald, nadat de controles op de vergroeningseisen afgerond waren. Voor de campagne 2016 zal een eerste voorschot van 70% van de vergroeningspremie al eind november aan iedereen uitbetaald worden. Voor de uitbetalingen van het saldo van de vergroeningspremie wordt vervolgens een onderscheid gemaakt tussen landbouwers die al dan niet vrijgesteld zijn van de vergroeningseisen. Het restsaldo zal ten laatste in maart 2017 uitbetaald worden.

Premie jonge landbouwers

Ook jonge boeren zullen hun eerste voorschot vroeger krijgen dan vorig jaar, namelijk in oktober i.p.v. december.

Kalender

Deze kalender vat de geplande betalingen overzichtelijk samen.

Geertrui

Geertrui

landbouwadviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.