Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Het Innovatiesteunpunt lanceert zijn 10de innovatiecampagne voor land- en tuinbouw

Gepubliceerd op 01-02-16

Op 1 februari startte de 10e innovatiecampagne van het Innovatiesteunpunt voor land- en tuinbouw.

De campagne richt zich tot alle ondernemers in de agrarische sector die een vernieuwend project of idee willen realiseren op hun bedrijf. Innovatie opent nieuwe perspectieven voor het eigen bedrijf maar innovatieve ondernemers inspireren vaak ook hun collega’s. Het Innovatiesteunpunt ondersteunt dan ook graag creatieve ondernemers bij de realisatie van hun ideeën.

Verscheidenheid troef

De Innovatiecampagne 2016 richt zich op innovatieve ideeën en projecten van land-en tuinbouwers in de meest ruime zin van het woord. Het kan gaan om productinnovatie en procesinnovatie, om dieren- en plantenwelzijn, om nieuwe concepten voor neventakken op land- en tuinbouwbedrijven, om oplossingen voor milieuproblematieken, om zelf ontworpen mechanisatie of technologie, om ideeën voor de toepassing van nieuwe technologieën (zoals smartfarming of big data) …

Deelname

Deelnemen doe je door vóór 1 mei 2016 online in te schrijven via het inschrijvingsformulier op www.innovatiesteunpunt.be/campagne 

Bekroning

Op basis van telefonische contacten en bedrijfsbezoeken selecteert een professionele jury tien projecten uit de inzendingen. Deze laureaten worden beloond met een financiële ondersteuning van 2.500 euro en met begeleiding door een consulent van het Innovatiesteunpunt. De financiële ondersteuning wordt in overleg met het Innovatiesteunpunt besteed aan de voorbereiding en uitvoering van het project. Het bedrag wordt pas uitbetaald als er stappen ondernomen worden om het project te realiseren. De jury kan beslissen om de prijzenpot anders te verdelen indien er meer of minder projecten geselecteerd worden. Een projectpremie bedraagt in dat geval nooit minder dan 1.500 euro.

Proclamatie

Iedere laureaat wordt gehuldigd op de provinciale innovatie-avond van zijn regio. Op die avond zorgen Joost Van Hyfte en Steven Van Belleghem en de laureaten voor een inspirerend programma. Er zijn vijf provinciale innovatie-avonden:

Meer info

Maarten Nulis, maarten.nulis@innovatiesteunpunt.be 016 28 63 42
Liesbeth Corthout, liesbeth.corthout@innovatiesteunpunt.be 016 28 60 47

SBB Accountants & Adviseurs

SBB Accountants & Adviseurs

kenniscentrum

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.