Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Heeft u al een gekeurd kwaliteitsborgingssysteem?

Gepubliceerd op 26-11-14

Als inzamelaars afvalstoffenhandelaar of -makelaar (IHM's) van gevaarlijke afvalstoffen moet u sinds 1 juni 2013 beschikken over een kwaliteitsborgingssysteem (KBS). Het kwaliteitsborgingssysteem is gebaseerd op de principes van risicoanalyse, integraal ketenbeheer, traceerbaarheid en zelfcontrole.

Bedrijven die op 1 juni 2012 reeds erkend overbrenger waren van gevaarlijke afvalstoffen moeten vóór 1 juni 2015 hun KBS laten keuren door een onafhankelijk keuringsinstelling. Bedrijven die sinds 1 juni 2012 nieuw geregistreerd werden als IHM van gevaarlijke afvalstoffen moeten ten laatste twee jaar na de registratiedatum deze keuring in orde brengen.

Tijdens de keuring wordt onderzocht of het kwaliteitsborgingssysteem alle voorwaarden dekt, of het toereikend is om ervoor te zorgen dat alle wettelijke voorwaarden in de praktijk worden nageleefd, en of het in de praktijk wordt toegepast.

Heeft u vragen hierover, neem dan contact op met uw milieuadviseur in de buurt.

 

Jan

Jan

productmanager milieu

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.