Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Geen landbouwvennootschap meer vanaf 2019. Wat zijn de gevolgen?

Gepubliceerd op 21-08-18

Het vennootschapsrecht wordt naar alle waarschijnlijkheid in 2019 stevig hervormd. Zo zou het aantal vennootschapsvormen drastisch verminderen, en ondermeer de landbouwvennootschap (LV) verdwijnen. Vandaag dringen enkele vragen zich al op.

Moet ik een nieuwe vennootschap oprichten?

Aangezien de LV verdwijnt, zullen heel wat landbouwbedrijven moeten bekijken naar welke vennootschapsvorm of structuur zij willen omschakelen. Als de wet er effectief doorkomt op 1 januari 2019 (wat op dit ogenblik nog niet zeker is), is er wel een overgangsperiode van 5 jaar voorzien om de overstap te maken.

Is een vennootschap nog interessant(er)?

Dat hangt af van uw specifieke situatie. De voor- en nadelen van een vennootschap moeten grondig afgewogen worden tegenover die van een eenmanszaak. In het verleden was het vooral belangrijk om de praktische gevolgen vanuit de diverse sectorreglementering (o.m. inzake melkquotum, autonoom beheer, ...) deskundig af te toetsen. Een oprichting van een vennootschap moet steeds oordeelkundig gebeuren.

Hoe blijf ik op de hoogte?

SBB Accountants & Adviseurs volgt de evoluties in uw sector op de voet. Zodra er meer duidelijkheid is over de wet, zullen wij onze klanten individueel benaderen om de ideale oplossing op maat uit te werken. Daarnaast organiseren we een aantal informatiemomenten in het najaar en zullen we ook in Boer&Tuinder terugkomen op dit thema. Zeker zijn dat u geen nieuws mist? Schrijf u in op onze nieuwsbrief. Of contacteer een SBB-kantoor in uw buurt.

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.