Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Dossiers voor waterschade ten laatste tegen eind 2018 rond

Gepubliceerd op 14-07-17

De voorbije maanden speelde de aanhoudende droogte veel landbouwbedrijven parten. Maar vorig jaar was wateroverlast de boosdoener van dienst. Diende u toen een schadedossier in, dan was u verre van alleen: het Vlaamse Rampenfonds kreeg meer dan 6.000 dossiers in de bus. “Die zullen voor het einde van 2018 rond zijn”, aldus Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

1/3 van de waterrampdossiers in behandeling

Dat de dossierbehandeling tot nu toe traag op gang kwam, lag vooral aan een verouderde werkwijze. Maar intussen is er schot in de zaak. Van de ruim 6.000 schadeclaims uit 2016 is meer dan een derde in behandeling. Daarvan heeft het Vlaamse Rampenfonds er al 935 volledig afgehandeld en werden er 135 uitbetaald. De overige 800 liggen momenteel bij:

Gemiddeld bedraagt een schadevergoeding zo’n 20.000 euro, wat een tussentijds totaal van 18,7 miljoen euro oplevert voor de 935 behandelde dossiers. Het Vlaamse Rampenfonds mikt op eind 2018 om alle schadevergoedingen rond te krijgen.

Vorstschade in de fruitsector: spoedprocedure

In april van dit jaar sloeg het noodlot opnieuw toe. Vooral de fruitsector had toen zwaar te lijden onder de late lentenachtvorst: een schadedossier waarvoor u opnieuw bij het al overbevraagde Vlaamse Rampenfonds moest aankloppen. Vlaams minister-president Geert Bourgeois beloofde daarop om voorrang te geven aan wie daar expliciet om vroeg, en 151 fruittelers deden dat ook effectief. Het Rampenfonds behandelt hun dossiers in volgorde van binnenkomst.

 

Hebt u een vraag over de afhandeling van schadedossiers?
Een SBB-adviseur in een kantoor in uw buurt helpt u graag verder.

Geertrui

Geertrui

landbouwadviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.