Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

De nitraatresiducampagne komt er weer aan

Gepubliceerd op 23-09-14

Tussen 1 oktober en 15 november zullen weer tal van nitraatresidubepalingen uitgevoerd worden door erkende laboratoria op landbouwpercelen.

Het nitraatresidu van een perceel kan om verschillende redenen bepaald worden:

De nitraatresidubepalingen gebeuren door erkende laboratoria volgens een vastgelegde methode tussen 1 oktober en 15 november. Indien een landbouwer een tegenstaal wil nemen, dan kan dit. Het laagste resultaat zal in rekening gebracht worden. Let op: tegenstalen van controlestalen mogen genomen worden tot en met 22 november.

Als het nitraatresidu bepaalde drempelwaarden overschrijdt, legt de Mestbank begeleidende maatregelen op om toekomstige overschrijdingen te vermijden. In sommige gevallen kan het niet nemen van deze stalen ook aanleiding zijn voor het opleggen van een geldboete. Houd dit dus zeker en vast goed in de gaten.

 

Jan

Jan

productmanager milieu

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.