Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

De Hooibeekhoeve heeft onder begeleiding van SBB haar onderzoeksstal voor melkkoeien verbouwd en uitgebreid. Vrijdag 28 oktober gaan de deuren open voor het grote publiek.

Gepubliceerd op 30-09-16

De Hooibeekhoeve is het praktijk- en voorlichtingscentrum voor melkveehouderij, voedergewassen en plattelandsontwikkeling van de provincie Antwerpen.

Door de uitbreiding en verbouwing beschikt de Hooibeekhoeve over twee aparte proefgroepen met elk een eigen melkrobot voor vergelijkend onderzoek. In de stal zijn meerdere hoogtechnologische toepassingen verwerkt, zoals de herdnavigator, welke de melk analyseert, een camera voor het meten van de conditie van de koeien en een automatische klimaatsturing. Bij de bouw van de stal is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid: zo wordt het afvalwater gezuiverd in een rietveld en wordt het regenwater dat op de daken valt ontsmet en gebruikt als drinkwater voor de koeien. Een pocketvergister zorgt voor de opwekking van energie uit bedrijfseigen mest. Ook kan u in praktijkomstandigheden de werking van verschillende ammoniakemissiearme vloeren komen bekijken.

SBB stond in voor de begeleiding van het volledige bouwproject: vanaf het ontwerp tot de ingebruikname. Zo werkte SBB mee het stalconcept uit en werd de stedenbouwkundige vergunningsaanvraag opgemaakt. Na het bekomen van de nodige vergunningen stond SBB in voor het opmaken van de meetstaat en het lastenboek. Na de aanbesteding, kon de provincie Antwerpen tijdens de bouwfase rekenen op SBB voor de uitgebreide werfopvolging.

Hooibeekhoeve en SBB nodigen u van harte uit om zelf een kijkje te komen nemen in deze gloednieuwe onderzoeksinfrastructuur. U bent welkom op de Hooibeekhoeve op vrijdag 28 oktober vanaf 13u (Hooibeeksedijk 1 in Geel).
SBB Accountants & Adviseurs

SBB Accountants & Adviseurs

kenniscentrum

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.