Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Crisissteun voor blijvend grasland in Vlaamse dierlijke sectoren

Gepubliceerd op 29-11-16

Minister Joke Schauvliege kondigt een pakket steunmaatregelen aan, samen goed voor zo'n 10 miljoen euro steun. Meer dan de helft gaat naar de steun voor blijvend grasland waarvoor ca. 9.000 landbouwers uit de dierlijke sectoren in aanmerking komen.

Steun voor blijvend grasland

Melkveehouders, andere rundveehouders en schapenhouders die beschikken over minimaal 5 hectare blijvend grasland zullen een betaling ontvangen van ongeveer 50 euro per hectare, met een maximum van 30 hectare per bedrijf.

Steun voor IKM certificaat melkveebedrijven

Melkveehouders die reeds een IKM-certificaat hebben of die uiterlijk 31 december 2016 instappen in dit kwaliteitssysteem ontvangen steun. Gelet op de huidige deelnemers aan IKM, komt dit neer op een steunbedrag van 445 euro per bedrijf.

Steun voor AB Register van varkenshouders

Varkenshouders die reeds deelnemen aan het AB Register (antibiotica) of die uiterlijk 31 december 2016 instappen in dit registratiesysteem ontvangen steun. Gelet op de huidige deelnemers aan het AB Register, komt dit neer op een steunbedrag van 400 euro per bedrijf.

Daarnaast wordt ook nog steun voorzien voor onderzoek naar de testwerking van fokberen en onderzoek in het kader van het Europees Innovatie Partnerschap.

Bron: Kabinet Schauvliege

Geertrui

Geertrui

landbouwadviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.