Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Bovengemeentelijke vergoeding voor grootverbruikers - heffingsbiljet HJ 2014 en heffingsbiljet HJ 2015

Gepubliceerd op 06-02-15

Vanaf 2014 rekenen de watermaatschappijen een bovengemeentelijke vergoeding (zuivering eigen water) aan voor bedrijven en landbouwers die gebruik maken van een eigen waterwinning. De bovengemeentelijke vergoeding, wordt in mindering gebracht van de heffing zodat er geen dubbele aanrekening is. De aanrekening van de gemeentelijke en bovengemeentelijke vergoeding zal op 1 factuur gebeuren vanaf 2014.

Op de berekeningsnota, die hoort bij het heffingsbiljet dat de VMM verstuurt, vindt u alle nodige informatie:

Heffingsbiljet HJ 2014

Bij wijze van overgangsmaatregel wordt de heffing 2014 verminderd met: de m³ eigenwaterwinning (hoeveelheid 2013) x de vrijgestelde vervuiling (VE/m³) x 44,25 €/VE 

Deze overgangsmaatregel geldt enkel voor heffingsjaar 2014. We spreken in dit geval over een vermindering van de heffing, aangezien de aanrekening van de bovengemeentelijke vergoeding voor eigen water van 2013 door de watermaatschappij later nog zal volgen. Op deze manier zal er niet dubbel betaald worden voor het zuiveren van het eigen water. 

Dit wordt als volgt weergegeven op het heffingsbiljet als een kolom 'vermindering' naast de kolom 'verrekening bijdrage':

Heffingsbiljet HJ 2015

Vanaf heffingsjaar 2015 zal de bovengemeentelijke vergoeding die in 2014 werd gefactureerd door de watermaatschappij in mindering worden gebracht van de heffing 2015. Indien uit deze verrekening met de heffing 2015 blijkt dat teveel bovengemeentelijke vergoeding in 2014 werd betaald, zal de teveel betaalde vergoeding worden terugbetaald door de watermaatschappij.

 In het heffingsbiljet HJ 2015 vindt je een kolom 'verrekening vergoeding' en 'verrekening bijdrage': 

 

 

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.