Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Bewerk uw teeltvrije 1 meter zone in het najaar

Gepubliceerd op 20-09-18

Het najaar 2018 is een ideaal moment om de teeltvrije zone te bewerken en bijvoorbeeld in te zaaien met een gepast grasmengsel. Nu kan het nog en wellicht zullen er vanaf 2019 beperkingen komen om de 1 meter zone te bewerken.

 

Zaai daarom nu al een (traag groeiend gras)zaadmengsel dat de bodem goed bedekt en weinig onderhoud vraagt. Als je wintergranen zaait is het duidelijk dat je nu ook al rekening houdt met de teeltvrije zone van 1 meter.

 

Helemaal niets doen is geen goed idee want dat gaan onkruiden vrij spel krijgen en dan heb je achteraf de problemen. Een mengsel inzaaien en nadien de strook niet beheren is evenmin een goed idee want dan krijg je verruiging en op den duur ook onkruid vorming. Bedoeling is door de (gras)strook goed te beheren een stabiele, traag groeiende grasvegetatie zonder onkruiden te krijgen die makkelijk te onderhouden is.

 

Jacky

Jacky

productmanager landbouw

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.