Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Ben jij al klaar voor de overname van een land- of tuinbouwbedrijf? Ontdek het aanbod van Groene Kring

Gepubliceerd op 01-02-16

1. Spiegelreis

Tijdens de tweedaagse leer je, samen met een groep jonge ondernemers, hoe je aan een bedrijfsovername begint. We loodsen je door elke stap van het overnameproces en ook zelfkennis, communicatie en professionele samenwerking komen aan bod. Specialisten en collega’s geven tips en inzichten die je de rest van je loopbaan kan gebruiken!

2. Juniorclass

Tijdens deze driedelige lessenreeks krijg je zicht op de competenties die nodig zijn om een goede agrarisch ondernemer te worden. Bovendien wordt jouw persoonlijk ondernemersprofiel geschetst. Je krijgt de kans om eerste inzichten te verwerven in commerciële gesprekken, ondernemersplannen en bedrijfsorganisatie.

3. Starten met het juiste diploma

Heb jij niet het juiste diploma maar wil je toch in aanmerking komen voor het VLIF en de top up voor jonge landbouwers? Dan heb je de starterscursus nodig. Via deze opleiding verkrijg je het attest dat jouw vakbekwaamheid bij de Vlaamse overheid aantoont.

4. Het familiaal land- of tuinbouwbedrijf overnemen of overlaten

Iemands passie overdragen/overnemen doe je niet zomaar! Er moet over van alles gedacht & gesproken worden.

Wat moet er allemaal geregeld worden? Wat is nu het verschil tussen een vennootschap en een maatschap? Hoe zorg je er voor dat het bedrijf overname-klaar is? Waar moet je rekening mee houden als je een partner hebt? En hoe gaan 2 generaties samen aan de slag op het bedrijf?

Het bedrijf heeft ook een grote invloed op de familie: waar trek je de lijn tussen familie en zaken? Op welke manier ga je om met broers en zussen? En hoe zorg je er voor dat de communicatie op punt blijft?

De opleiding Generatieoverdracht-doordacht en de familie-academie reiken je oplossingen aan.

5. Nog een kleine tip

Op www.groenekring.be/dewisselbrochures vind je een gratis brochurereeks onder de naam ‘De Wissel’. Deze reeks is gericht op bedrijfsovername en dit vanuit het perspectief van de overlater, de opvolger of de partner. Vraag de brochures aan of download ze op je computer.

Wij wensen je alvast veel succes bij jouw eerste stappen als land- of tuinbouwer!

SBB Accountants & Adviseurs

SBB Accountants & Adviseurs

kenniscentrum

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.