Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Belangrijke wijziging gebruik vaste fractie in ligbox

Gepubliceerd op 21-11-18

Hoe kan u de dikke fractie als ligboxstrooisel in de veehouderij gebruiken?

Het toepassen van dikke fractie als ligboxstrooisel is in België alleen toegestaan als de mest op het bedrijf zelf wordt geproduceerd.

Reinigen na gebruik

De scheiding moet hierbij gebeuren door een eigen scheider. Dikke fractie gegenereerd door een mobiele scheider is niet toegestaan. Hierbij moet ook steeds hygiënisch gewerkt worden. Veehouders moeten de scheider, slangen en andere randvoorzieningen na gebruik reinigen, zodat versleping tot een minimum wordt beperkt. De dikke fractie kan ook niet als ligboxstrooisel in de handel worden gebracht.

Het FAVV kan specifieke eisen vaststellen met betrekking tot het gebruik van dikke fractie als diepstrooisel. Ook binnen de gewesten kunnen specifieke eisen worden vastgesteld voor het verspreiden op het land van dergelijk ligbedmateriaal, om te gebruiken als meststof of bodemverbeterend middel.

 

Jacky

Jacky

productmanager landbouw

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.