Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Beheerovereenkomst 2018: dien uw aanvraag in vóór 1 oktober

Gepubliceerd op 18-08-17

Wanneer u als landbouwer een beheerovereenkomst aangaat, engageert u zich tot extra maatregelen om de kwaliteit van het milieu, de natuur en de biodiversiteit te behouden of verbeteren. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) beloont u daarvoor met een financiële vergoeding. Om een eerste of nieuwe beheerovereenkomst in 2018 te starten, dient u die wel nog vóór 1 oktober 2017 aan te vragen.

Een beheerovereenkomst is een vijfjarige overeenkomst die u als landbouwer met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) aangaat. Van erosiebestrijding, over soortenbescherming tot het onderhoud van kleine landschapselementen: u hebt de keuze uit verschillende beheerpakketten. In ruil voor uw inspanningen omtrent natuurbehoud beloont de VLM u met een jaarlijkse vergoeding.

Twee voorwaarden om in aanmerking te komen:

  • U staat bij het Departement Landbouw en Visserij geregistreerd als actieve landbouwer.
  • Het perceel waarvoor u de beheerovereenkomst aanvraagt, is geregistreerd via de verzamelaanvraag en moet tijdens de hele looptijd van de overeenkomst in gebruik zijn.

Uw beheerovereenkomst 2018 aanvragen

Beheerovereenkomsten starten op 1 januari en hebben een looptijd van vijf jaar. Om uw beheerovereenkomst voor 2018 aan te vragen, dient u uw aanvraag zeker nog vóór 1 oktober 2017 bij de VLM in. U kunt uw aanvraagformulier opvragen bij een regionaal kantoor van de VLM.

Om uw aanvraag correct in te vullen, kunt u zich gratis beroepen op een bedrijfsplanner van de VLM. Hij of zij komt persoonlijk bij u langs en geeft u advies over de haalbare beheerpakketten en uitvoering ervan. Opgelet: de begeleiding van een bedrijfsplanner moet u vóór 15 september aanvragen.

 

Interesse?

Een SBB-adviseur in uw buurt helpt uw aanvraag en begeleiding vlot en tijdig regelen.

Geertrui

Geertrui

landbouwadviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.