Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Zomeruitstel voor uw btw-aangiften en intracommunautaire opgaven

Gepubliceerd op 12-07-17

Naar jaarlijkse gewoonte verleent de btw-administratie uitstel om bepaalde btw-formaliteiten te vervullen. Wie nog niet in orde is met aangiften of intracommunautaire opgaven, heeft dus nog even de tijd. De nieuwe datums op een rij.

Btw-aangiften en intracommunautaire opgaven

Wat als u moet terugbetalen?

Als blijkt uit uw aangifte dat u btw moet terugbetalen, dan is er geen uitstel mogelijk. Voor juni of Q2 moet uw btw dus ten laatste op 20 juli 2017 betaald zijn. Voor juli hebt u tijd tot 20 augustus.

Betaalt u niet op tijd, dan wordt in eerste instantie het debet op uw rekening-courant bij de fiscus aangesproken. Is het saldo ontoereikend, dan zal de overheid mogelijk laattijdigheidsinteresten aanrekenen (een begonnen maand geldt als een volledige maand).

En wat als u btw terugkrijgt?

Hebt u echter recht op btw-terugbetaling en u wil dit tegoed terugvragen door een kruisje aan te vinken op uw btw-aangifte? Dan doet u er goed aan om uw aangifte tijdig in te dienen (dus ten laatste op 20 juli of 20 augustus). Anders krijgt u dit tegoed pas later terugbetaald.

Let wel: voor de aangifte in het kader van de ‘Mini One Stop Shop’ (MOSS) geldt er géén uitstel.

Leslie

Leslie

fiscaal adviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.