Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Registratiemodule voor de MOSS-aangifte nu beschikbaar

Gepubliceerd op 04-11-14

Zoals eerder werd aangekondigd ("Gewijzigde plaatsbepalingsregels vanaf 2015 voor btw-plichtigen die telecommunicatiediensten aanbieden"), treedt vanaf 1 januari 2015 de 'Mini One Stop Shop-regeling' (MOSS) in werking.

vanaf deze datum vinden alle elektronische diensten, telecommunicatiediensten en radio-en televisie-omroepdiensten plaats daar waar de klant is gevestigd. Dit heeft tot gevolg dat wanneer de klant een particulier is, de dienstverrichter zich in principe in die desbetreffend lidstaat moet registreren voor btw-doeleinden om de lokale btw te kunnen aanrekenen.

Om deze administratieve rompslomp te vermijden, werd voorzien in een vereenvoudigde procedure, het 'Mini One Stop Shop-systeem'. Het volstaat dan om één elektronische btw-aangifte in te dienen voor al de diensten geleverd aan particulieren in alle lidstaten waar men niet is gevestigd. Men moet dan ook slechts één enkele betaling doen in België van de verschuldigde btw voor al deze diensten in de hele Europese Unie.

De registratiemodule voor de MOSS-aangifte staat nu online en is terug te vinden op het beveiligde portaal Intervat. Ondernemingen die telecommunicatiediensten aanbieden aan particulieren in het buitenland hebben dan ook de mogelijkheid om zich aan te melden en van de vereenvoudigde procedure gebruik te maken.

Men zal binnen de 15 dagen na registratie via mail (op het e-mailadres dat men heeft vermeld bij de registratie) een validatie van de registratie of een gemotiveerde weigering ontvangen.

De eerste aangifte (eerste trimester 2015) moet uiterlijk op 20 april 2015 elektronisch worden ingediend.

 

Leslie

Leslie

fiscaal adviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.