Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Kenniswebsite voor detailhandelaars

Gepubliceerd op 19-12-16

Plannen om een detailhandelszaak op te starten? Dan loont het zeker de moeite om de website www.detailhandelvlaanderen.be te bezoeken. Je vindt er heel wat interessante informatie over de detailhandel in Vlaanderen.

Naast actuele informatie over beleid, steunmaatregelen, wetgeving, enzovoort, vind je er ook een uitgebreid rapport over de detailhandel in jouw gemeente. Naast socio-demografische gegevens, die een zicht geven op de koopkracht van de inwoners en de tewerkstelling binnen detailhandel, focust de feitenfiche per gemeente voornamelijk op het aanbod en de koopstromen. De aanboddata geven per productcategorie weer hoeveel winkels er zijn in de gemeente, en wat de vergelijking is met soortgelijke gemeenten.

De website levert bovendien een schat aan informatie voor wie op zoek is naar cijfers om een businessplan te onderbouwen of om een haalbaarheidsstudie op te maken!

Wil je als winkelier starten? Download dan gratis onze startersgids ‘handelaar-winkelier’. Anders dan de algemene informatie die je overal kunt vinden, maakt deze startersgids je wegwijs doorheen de administratieve en wettelijke verplichtingen die specifiek in jouw sector gelden.

 

 

Nathalie

Nathalie

starterscoördinator

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.