Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

 

Zoek een artikel

Zoek

Maak een afspraak voor een eerste
vrijblijvend gesprek.

Maak een afspraak

Is btw-aftrek nog mogelijk na het verstrijken van de verjaringstermijn?

Gepubliceerd op 02-07-18
Lees verder

De plaatsbepalingsregels voor goederenvervoer wijzigen (deels)

Gepubliceerd op 08-06-18
Lees verder

De nieuwigheden in uw aangifte personenbelasting

Gepubliceerd op 09-04-18
Lees verder

Forfaitaire beroepskosten voor uw eenmanszaak

Gepubliceerd op 05-04-18

Eenmanszaken kunnen énkel hun werkelijke beroepskosten bewijzen en aftrekken van hun exploitatiewinsten. Nieuw vanaf inkomstenjaar 2018 is dat zij ook kunnen kiezen voor de aftrek van een forfaitaire beroepskost. Hierna een woordje uitleg.

Lees verder

Maak een afspraak voor een eerste
vrijblijvend gesprek.

Maak een afspraak

Aankoop gezinswoning aan 7%: nog even geduld!

Gepubliceerd op 16-01-18

Wie vandaag een huis of een appartement koopt moet naast de aankoopprijs ook registratierechten betalen. Die belasting bedraagt 5% voor een bescheiden woning en 10% voor een andere woning. Goed nieuws, de Vlaamse regering heeft op 23 december 2017 beslist om dit onderscheid af te schaffen en om de registratierechten voor de aankoop van een gezinswoning te verlagen van 10% naar 7%.

 

Lees verder

Een fiscale voorziening: Wat kan nog na het zomerakkoord?

Gepubliceerd op 08-01-18

Uw vennootschap kan een boekhoudkundige voorziening aanleggen voor toekomstige risico’s of kosten. Hiermee kan het boekhoudkundig resultaat van uw vennootschap verminderd worden met toekomstige scherp omschreven risico’s en kosten. Onder bepaalde voorwaarden wordt een dergelijke voorziening fiscaal vrijgesteld, zodat ook het fiscaal resultaat van uw vennootschap vermindert. Het zomerakkoord van de federale regering en de wet van 25 december 2017 beperken de voorzieningen die fiscaal worden vrijgesteld. Hierna een woordje uitleg.

 

Lees verder

Exploitatievennootschap in eigen naam of met managementvennootschap?

Gepubliceerd op 06-09-17

Stel: u wil gemeenschappelijke activiteiten met andere ondernemers samenbrengen in een nieuwe vennootschap. Wie houdt de aandelen dan aan in deze exploitatievennootschap: de privépersonen of de individuele (management)vennootschappen? Die keuze hangt af van de context en factoren op het vlak van financiering, optimalisatie en successie. Bovendien hangen aan beide opties verreikende fiscale gevolgen vast.

Lees verder

Het Zomerakkoord: Is uw vennootschap vanaf 2018 belastbaar op beleggingsmeerwaarden?

Gepubliceerd op 29-08-17

In het zomerakkoord heeft de federale regering beslist om de vennootschapsbelasting te hervormen. De hervorming bestaat uit positieve maatregelen maar ook uit compensatiemaatregelen. Eén van de compensatiemaatregelen is dat de fiscale vrijstelling van meerwaarden op aandelen strenger wordt. Dit betekent dat beleggingsmeerwaarden vanaf 2018 belastbaar worden ! Hierna een woordje uitleg.

Lees verder

Maak een afspraak voor een eerste
vrijblijvend gesprek.

Maak een afspraak
Laad meer berichten