Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

 

Zoek een artikel

Zoek

Zomeruitstel voor uw btw-aangiften en intracommunautaire opgaven

Gepubliceerd op 12-07-17

Naar jaarlijkse gewoonte verleent de btw-administratie uitstel om bepaalde btw-formaliteiten te vervullen. Wie nog niet in orde is met aangiften of intracommunautaire opgaven, heeft dus nog even de tijd. De nieuwe datums op een rij.

Lees verder

Onderhoud of reparaties van fietsen? Verlaagd btw-tarief van 6%

Gepubliceerd op 11-07-17

Het leeuwendeel van de producten en diensten valt onder het gewone btw-tarief van 21%. Maar de wetgeving voorziet een reeks uitzonderingen, waaronder fietsreparaties en –onderhoud. Daarvoor geldt een verlaagd tarief van 6%. Dit zijn de voorwaarden waar u als fietsenmaker rekening mee moet houden.

Lees verder

Bezorg je fiscaal attest tax shelter tegen 31 juli aan de fiscus

Gepubliceerd op 11-07-17

Hebben particulieren vorig jaar in je startende vennootschap geïnvesteerd in het kader van de tax shelter? Dan hebben zij recht op een fiscaal voordeel in de vorm van een belastingvermindering. Vergeet alleen geen kopie van je attest te bezorgen aan de fiscus vóór 31 juli 2017.

Lees verder

Niet-conforme facturen: naar een soepelere opstelling?

Gepubliceerd op 05-07-17

Wie ooit al een btw-controle meemaakte, kan het beamen: facturen en alle verplichte vermeldingen erop worden met een vergrootglas bekeken. Ontbreekt er iets, dan kan de btw-aftrek op de aankopen geweigerd worden en eventueel zelfs een boete volgen. Ook voor wat betreft de verkoopfacturen kan een boete volgen. Maar het Europees Hof van Justitie stelde zich onlangs minder strikt op. Is de toon gezet?

Lees verder

Maak een afspraak voor een eerste
vrijblijvend gesprek.

Maak een afspraak

Intragroepsfinanciering: een winstdelende lening van een buitenlandse moedervennootschap

Gepubliceerd op 05-07-17

Een winstdelende lening of een ‘profit participating loan’ (PPL) is een financieringstechniek die vaak gebruikt worden in een internationale groep van vennootschappen. In het verleden was dit een fiscaal interessante optimalisatietechniek maar door een wijziging van de Europese moeder-dochterrichtlijn is de financieringstechniek minder interessant geworden… Hierna geven we een korte toelichting over de fiscale aandachtspunten wanneer een buitenlandse moedervennootschap een winstdelende lening geeft aan een Belgische dochtervennootschap.

Lees verder

Financiering via een buitenlandse vennootschap

Gepubliceerd op 05-07-17

De financiering van een Belgische vennootschap is geen eenvoudige zaak. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat juridische en fiscale aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. Die aspecten zijn complex indien het gaat over een financiering in een internationale context, bijvoorbeeld wanneer een Belgische vennootschap een lening krijgt van een buitenlandse vennootschap. Hierna worden een aantal fiscale aandachtspunten kort toegelicht.

Lees verder

Extra belastingen op uw bedrijfswagen met tankkaart: hoe vermijden?

Gepubliceerd op 05-07-17

Sinds 1 januari 2017 wordt uw vennootschap zwaarder belast als ze aan u of uw werknemer een bedrijfswagen met tankkaart aanreikt. De vennootschap wordt niet meer belast op 17% van het forfaitair voordeel alle aard maar wel op 40%. Kunt u dit vermijden door beroeps- en privéritten op te splitsen? En zo ja, is dat dan wel voordeliger?

 

Lees verder

De btw-regels voor je webshop: wat met buitenlandse klanten?

Gepubliceerd op 28-06-17

Fysieke winkel, webshop of beide: de btw-tarieven op je producten of diensten zijn altijd dezelfde. Tenminste, voor je Belgische klanten. Maar de kans is reëel dat je webshop ook buitenlandse bezoekers lokt. Dan worden de zaken iets ingewikkelder. Hoe beïnvloeden die zogenoemde ‘grensoverschrijdende leveringen’ je btw-tarief? Deze blogpost klaart het uit.

Lees verder

Maak een afspraak voor een eerste
vrijblijvend gesprek.

Maak een afspraak

Nieuwe kilometervergoeding vanaf 1 juli 2017

Gepubliceerd op 26-06-17

Een werknemer (of bedrijfsleider) die zijn eigen wagen gebruikt voor professionele verplaatsingen voor zijn werkgever (of vennootschap) maakt kosten die eigenlijk voor rekening zijn van die werkgever (of vennootschap). Deze kosten worden in het fiscaal recht gekwalificeerd als zogenaamde ‘kosten eigen aan de werkgever’. Kan u die (auto)kosten laten terugbetalen door uw werkgever? Zo ja, kan uw werkgever u hiervoor een forfaitaire vergoeding geven? Hierna krijgt u een korte toelichting over de zogenaamde belastingvrije kilometervergoeding. De regels voor werknemers gelden in principe ook voor de zelfstandige bedrijfsleiders.

Lees verder

De zorgvolmacht: beslis zelf over de toekomst van uw vermogen

Gepubliceerd op 20-06-17

Wat met uw vermogen als u – hopelijk pas in de verre toekomst – niet meer in staat bent om er zelf beslissingen over te nemen? Sinds 2014 bestaat daar een relatief eenvoudige oplossing voor. Via een zorgvolmacht kunt u een of twee personen als ‘lasthebber’ aanduiden. Zo vermijdt u dat een rechter uw geld onder de hoede plaats van iemand waar u helemaal niet voor gekozen hebt.

Lees verder

Malafide reclameronselaars: zo ben je ze te slim af

Gepubliceerd op 13-06-17

Als ondernemer koop je al eens advertentieruimte aan in een magazine of brochure. Maar niet alle spelers op de markt hebben eerzame bedoelingen. Ontdek hoe malafide reclameronselaars te werk gaan, en hoe je hun valstrikken omzeilt.

Lees verder

Btw-tarief aanrekenen als zelfstandige: was het nu 6, 12 of 21%?

Gepubliceerd op 07-06-17

Quizvraag: wat is het verschil tussen een geneesmiddel, margarine en een zakje chips? Antwoord: voor elk product geldt een ander btw-tarief. Als startende ondernemer is het niet altijd duidelijk welk tarief voor jouw prestaties geldt. En misschien moet je zelfs helemaal geen btw aanrekenen. Zeker als je prijzen inclusief btw zijn vastgesteld, is het belangrijk niet teveel btw af te dragen.

Lees verder

Maak een afspraak voor een eerste
vrijblijvend gesprek.

Maak een afspraak
Laad meer berichten