Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

SBB-programma's voor land- en tuinbouwers 

SBB Online, de e-accountant van SBB

Klanten krijgen met een wachtwoord toegang tot SBB Online. Dit private gedeelte van onze website (www.sbb.be) is niet alleen de startpagina voor alle SBB-programma's (zoals onze webaccounting oplossing of Map Online), maar is ook de toegangspoort naar heel wat meer informatie. Zo zijn tal van relevante formulieren online beschikbaar voor elektronische verzending naar de bevoegde overheidsinstantie of uw SBB-consulent. Het bespaart u alvast de verplaatsing naar het kantoor. De portaalsite biedt u ook de mogelijkheid uw eigen contact- en dossiersgegevens up-to-date te houden. U vindt er eveneens de coördinaten van de belangrijkste overheidsinstanties waartoe u zich moet richten. Tenslotte biedt de portaalsite een breed gamma aan interessante informatie: korte en uitgebreide nieuwsberichten, inventarisatiemogelijkheden van uw juridische documenten, nuttige links, handige berekeningsprogramma’s, een kalender met belangrijke administratieve data, een ruim aanbod aan fiscale kennis, enz.

Agri Online

Samen met de introductie van het nieuwe adviessysteem KRATOS lanceert SBB voor haar klanten ook een vooruitstrevend softwarepakket ‘Agri Online’. Met deze internettoepassing kan u op een zeer gebruiksvriendelijke manier alle bedrijfseconomische gegevens beheren. Zo beschikt u op elk ogenblik over alle belangrijke tussentijdse bedrijfsresultaten - op bedrijfseconomisch vlak, maar ook met betrekking tot de mestbalans en de andere milieurelevante parameters. Op die manier kan u uw bedrijfsvoering snel en accuraat bijsturen waar nodig. Agri Online wordt bovendien gratis ter beschikking gesteld aan klanten die bij ons een bedrijfseconomische en/of een milieuboekhouding voeren, ongeacht of dit binnen het KRATOS gebeurt of binnen het oude systeem. Voor een demo van Agri Online maakt u best een afspraak met het SBB-kantoor in uw buurt.

AGRO-weerbericht

In land- en tuinbouw is nauwkeurige informatie over het weer zeer belangrijk voor het plannen van bespuitingen, bodembewerking, inzaai, beregening, maaien en inkuilen, oogst, enz. In samenwerking met de Bodemkundige Dienst van België en het KMI plaatst SBB dagelijks een gedetailleerde weersverwachting voor elke streek op SBB Online. Zo beschikken onze klanten over de meest recente en nauwkeurige weersvoorspellingen (lucht- en dauwpunttemperatuur, neerslaghoeveelheid, windsnelheid en maximale windsterkte, windrichting, relatieve vochtigheid, bewolking, globale straling en luchtdruk). De 10-daagse verwachting geeft verder voor elke dag de te verwachten minimum- en maximumtemperatuur, de gemiddelde windsnelheid en neerslaghoeveelheid, en de te verwachten betrouwbaarheid. Op die manier helpen wij onze klanten om hun werkplanning uit te stippelen.

AgriOnline Mestmodule

Het bijhouden van de mestadministratie is vandaag voor velen een bijzonder tijdrovende opdracht geworden. Met de mestmodule van AgriOnline kan u op een gebruiksvriendelijke manier via het internet uw registers bijhouden en de noodzakelijke simulaties uitvoeren. Uw SBB-milieuadviseur kan dan steeds op basis van uw meest actuele gegevens adviseren en zorgt voor een correcte mestaangifte. Meer info: AgriOnline.

Boekhouding Online

Het voeren van uw boekhouding kan u in alle vertrouwen overlaten aan uw SBB-consulent. Zo bent u zeker van een correcte verwerking. Of u kan ook een boekhoudpakket aanschaffen waarmee u zelf instaat voor de volledige verwerking van uw facturen en financiële verrichtingen en de vervulling van uw periodieke verplichtingen. Vandaag biedt SBB u evenwel een online oplossing die de pluspunten van beide mogelijkheden combineert en tal van andere voordelen biedt.

Factuur Online

Factuur Online is bijzonder praktisch facturatieprogramma waarmee u op een heel eenvoudige manier uw klantenadministratie up-to-date kan houden en al uw offertes, facturen en inkomende betalingen kan beheren. Door de intuïtieve opbouw vraagt het programma geen uitgebreide opleiding of voorkennis en kan u vrijwel onmiddellijk starten. Dankzij de koppeling met de accountancy-software op de SBB-kantoren worden uw uitgaande facturen automatisch ingelezen in uw boekhouding. Zo zorgt SBB voor een regelmatige back-up, controle en (virus)bescherming van uw gegevens.

Rapport Online

SBB Online-gebruikers kunnen op elk moment van de dag de belangrijkste boekhoudgegevens, zoals openstaande klanten en leveranciers, balansen, resultatenrekeningen, omzet- en kostenevoluties, financiële ratio’s, enz. online raadplegen. Alle ingegeven documenten (facturen, bankuittreksels, enz.) worden in real time in de verschillende rapporten (PDF-formaat) opgenomen. Zo heeft elke klant zijn actuele boekhoudgegevens dag en nacht bij de hand. Een internetverbinding en een paswoord volstaan.