Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Vlaanderen schaft beroepskennis bouwsector af

07 aug 18 Door Nathalie Put

 

Binnenkort mag iedereen een bouwbedrijf starten. De Vlaamse Regering besliste om vanaf 1 januari 2019 de beroepskennis voor de bouwsector af te schaffen.

In navolging van de afschaffing van de beroepskennis voor alle andere gereglementeerde activiteiten zoals schoonheidsspecialiste, bakker, kapper, garagist, … sinds 1 januari 2018 en de opheffing van het bewijs van bedrijfsbeheer vanaf 1 september 2018, wordt de lijn nu doorgetrokken voor de gereglementeerde activiteiten in de bouwsector. Vanaf 1 januari 2019 zal een onderneming met maatschappelijke zetel in Vlaanderen dus geen enkele ondernemersvaardigheid meer moeten aantonen.

Alleen voor Vlaanderen

De afschaffing komt er onder druk van Europa, die stelt dat elke ondernemer binnen de Europese Unie dezelfde activiteit ook in een andere lidstaat mag uitoefenen. Vlaanderen volgt deze Europese richtlijn, dit in tegenstelling tot het Brussels Hoofdstedelijk en het Waalse Gewest waar de vestigingswetgeving voor alle gereglementeerde activiteiten en het bewijs van bedrijfsbeheer wel van toepassing blijven.

Meer weten? Contacteer een SBB-kantoor in je buurt, onze startersadviseurs helpen je graag op weg.

Nathalie

Nathalie

starterscoördinator

Schrijf u in op de sectornieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen.